Un Boeing 777 cu 300 de pasageri s-a prăbușit la aterizarea pe un aeroport din San Francisco. Doi oameni au murit

Data publicării:
68588631 plane

Actualizare 02.15. Datele privind numărul victimelor sunt contradictorii. Dacă CBS San Francisco vorbeşte de doi morţi, BBC News, care citează un diplomat sud-coreean, informează că există un mort şi 30 de răniţi.

Potrivit CNN, cel puţin 10 persoane, doi copii şi opt adulţi, se află în stare critică la spital.

Înregistrările audio ale schimburilor dintre turnul de control al aeroportului şi echipajul avionului Boeing 777 sugerau că cei aflaţi la sol ştiau că există de problemă, promiţând că "vehicule de urgenţă răspund".

Printre pasagerii aflaţi la bord se afla şi vicepreşedintele adjunct al companiei sud-coreene Samsung, David Eun, care a postat pe contul său de Twitter o poză cu epava avionului însoţită de mesajul "Tocmai m-am prăbuşit pe SFO. Coada s-a rupt. Majoritatea pasagerilor par bine. Eu sunt bine. Incredibil...". Acesta a mai adăugat "Pompierii şi echipele de salvare sunt peste tot. Evacuează răniţii. Nu m-am mai simţit aşa de la 9/11", conform mesajelor postate de Eun pe Twitter, citate de BBC News.

Actualizare 00.32. Aparatul implicat în accident a fost dat în folosinţă în 2006. Asiana Airlines este una dintre cele mai mari companii aeriene din Coreea de Sud, având o reputatie foarte bună.

Boeing 777 este un avion bimotor subsonic lung-curier de mare capacitate. Acest tip de avioane deține recordul de autonomie pentru avioane comerciale - 17.450 kilometri fără alimentare.

Actualizare 00.10. Postul de televiziune CBS San Francisco anunţă că două persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 61 sunt rănite. În stare gravă sunt doi copii şi 10 adulţi,

Autoritatea Federală a Aviaţiei a anulat toate zborurile cu destinaţia sau cu plecarea de pe aeroportul din San Francisco, iar accesul la aeroport a fost închis.

______________________________________________________

BBC informează că avionul urma să aterizeze de urgență în urma unui incendiu la bordul aparatului. Deocamdată nu sunt cunoscute cauzele care au dus la producerea acestui accident.

Experții americani în aviație contactați de CNN speculează că avionul nu ar fi respectat unghiul de atac necesar la aterizare și a lovit solul cu coada. Potrivit acestora, compania este criticată pentru erorile de pilotaj ale piloților.

Autoritățile americane nu au oferit informații cu privire la starea și numărul victimelor. Potrivit BBC, aeronava transporta 12 membri ai echipajului și 291 de pasageri. Câțiva pasageri au reușit să scape pe ieșirile de urgență. Deocamdată nu sunt informații cu privire la numărul victimelor.

Avionul a fost grav afectat, acesta s-a rupt în trei bucăți în urma impactului și a luat foc. Coada s-a desprins total de restul avionului. După aproximativ trei sferturi de oră incendiul a fost stins.

Aeroportul a fost închis pentru ca echipele de intervenție să poată acționa. Toate cursele au fost anulate la acest aeroport.

Specialiștii spun că Boeing 777 este unul dintre cele mai performante aparate de zbor, fiind dotat cu un bi-motor subsonic.

„Mă îndoiesc că avionul s-a prăbușit la aterizare, poate a avut o aterizare bruscă. Probabil nu i-a ieșit trenul de aterizare sau o parte din tren. Sunt convins că aeronava a fost în permanentă legătură cu turnul de control și s-au luat măsurile ca aterizarea să se facă în siguranță și s-a pus în aplicare planul de urgență, adica s-a făcut covor de spumă”, a spus Sorin Stoiescu, fost director Aviația civilă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri