Un student la UBC face naveta la facultate cu avionul. Motivul: așa economisește bani

Data actualizării: Data publicării:
baiat in aeroport
Prețul chiriilor în Vancouver au explodat, așa că pentru Tim Chen e mai ieftin să facă naveta la facultate cu avionul. Foto: Shutterstock

Un student la Universitatea British Columbia (UBC) din Vancouver a ales să locuiască acasă, în Calgary, și să facă naveta la facultate cu avionul. Motivul: e mai ieftin așa decât să plătească chirie, scrie CTV news.

Prețul chiriilor în Vancouver au explodat, astfel că studentul la arte Tim Chen, în vârstă de 22 de ani, a decis să facă naveta ca să ajungă la cursuri. Și nu oricum, ci cu avionul.

Chen trebuia să plătească 2.500 de dolari canadieni, echivalentul a aproximativ 1.700 de euro, pentru o cameră în Vancouver.

Pentru că nu și-a permis să dea această sumă lunar, tânărul student s-a gândit că mai bine locuiește cu părinții săi, în Calgary, la aproape 700 de kilometri distanță.

A găsit și o soluție pentru a ajunge la cursuri. Chen a verificat prețurile zborurilor și a văzut că un zbor dus-întors costă în medie 120 de dolari canadieni (80 de euro). Având în vedere că
merge la cursuri doar de două ori pe săptămână, asta înseamnă că plătește în jur de 960 de dolari canadieni (640 de euro) pe lună. Cu mult mai puțin decât costul chiriei.

În consecință, Chen stă acasă și face naveta la universitate cu avionul. Zborul durează aproximativ o oră și 40 de minute.

„Pentru mine, e ca și cum aș lua autobuzul”, a glumit el.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri