Vaccinul Novavax împotriva COVID-19 are o eficacitate de 89%. Este însă mai puțin eficient împotriva variantei sud-africane

Data publicării:
mostre intr-un laborator de cercetare pentru vaccinul impotriva covid-19
Vaccinul Novavax împotriva COVID-19 are o eficacitate de 89%, conform studiilor clinice. Foto: GettyImages

Studiile clinice ale vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de compania americană Novavax au arătat o eficacitate de 89,3%, a anunţat joi compania. În studiile din faza a treia au fost implicate peste 15,000 de persoane, relatează AFP, citată de Agerpres.

Vaccinul candidat „NVX-CoV2373 are potenţialul de a juca un rol important în rezolvarea acestei crize globale de sănătate publică, a spus CEO-ul companiei, Stanley Erck.

Totuși, acest vaccin este mult mai puţin eficient împotriva variantei noului coronavirus identificate pentru prima dată în Africa de Sud, pe care oamenii de ştiinţă o consideră mai contagioasă.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat joi că este o veste bună faptul că vaccinul Novavax s-a dovedit a fi eficient în studiile din Regatul Unit.

Autoritatea noastră de reglementare a medicamentelor va evalua acum vaccinul, care va fi produs în Teesside (nordul Angliei). Dacă va fi aprobat, avem o comandă de 60 de milioane de doze”, a scris pe Twitter premierul britanic, potrivit Reuters.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri