Bolsonaro, fiica lui și mai mulți apropiați ar avea certificate false de vaccinare anti-Covid. Fostul președinte a fost audiat

Data publicării:
jair bosonaro in masina
Fostul președinte brazilian Jair Bolsonaro a fost audiat la poliție. Foto: Profimedia Images

Fostul preşedinte brazilian Jair Bolsonaro a fost audiat timp de câteva ore, marţi, de Poliţia federală la Brasilia, unde a negat încă o dată că a fost implicat într-un caz de presupusă falsificare a unor certificate de vaccinare împotriva COVID-19.

Bolsonaro, a cărui locuinţă a fost percheziţionată la începutul lui mai în cadrul acestui caz, a ajuns la sediul poliţiei în jurul orelor 13.40, (16.40 GMT), într-o maşină cu geamuri fumurii, înainte de a pleca patru ore mai târziu fără să facă vreo declaraţie presei, a constatat un fotoreporter al AFP, citat de AFP.

În cursul depoziţiei sale, care a durat „aproximativ trei ore”, fostul preşedinte a negat încă o dată că ar fi fost implicat într-un presupus caz de certificate de vaccinare împotriva COVID-19 care ar fi fost emise pe numele său, ale fiicei sale de 12 ani şi ale asociaţilor săi, a raportat pe Twitter fostul secretar la comunicare şi actual consilier al lui Bolsonaro, Fabio Wajngarten.

„El a reafirmat că nu a fost niciodată vaccinat şi că nu a fost la curent cu niciun plan de falsificare, introducere sau modificare a carnetului său de vaccinare şi al fiicei sale”, a adăugat Wajngarten.

Autorităţile investighează în legătură cu „o reţea criminală” suspectată că a „introdus date false de vaccinare împotriva COVID-19” în sistemele de sănătate publică „în beneficiul celui care era preşedinte la acea dată” şi al colaboratorilor săi apropiaţi, potrivit documentelor oficiale.

Scopul a fost „ocolirea restricţiilor sanitare impuse de Brazilia şi Statele Unite”, unde Bolsonaro a mers în decembrie împreună cu membrii ai familiei şi consilieri cu două zile înainte de încheierea mandatului său. El a stat trei luni pe teritoriul american unde certificatul de vaccinare era încă obligatoriu pentru a intra în ţară.

După ce i-a fost percheziţionată casa, fostul preşedinte de extremă dreapta (2019-2022) în vârstă de 68 de ani a negat acuzaţiile şi a învinuit autorităţile că încearcă să „fabrice un dosar” împotriva lui.

„Nu am fost vaccinat, punct, nu am negat niciodată asta”, a declarat el presei.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri