VIDEO. Primele imagini cu un trib izolat din Amazon. Nu a avut deloc contact cu lumea modernă

Data publicării:
trib
Foto: captură CNN

Un trib izolat din Amazon, care nu a avut până acum contact cu lumea modernă, a fost filmat cu ajutorul unei drone. Tribul trăiește în jungla braziliană, potrivit National Indian Foundation din această țară, scrie CNN.

trib
Foto: captură CNN

Imaginile date publicității acum câteva zile arată oameni care se plimbă prin junglă. Tribul este situat în valea râului Javary, lângă granița cu Peru. Unul dintre bărbați pare să țină în mână o suliță sau ceva asemănător, în timp ce alte patru sau cinci siluete pot fi observate în apropiere.

Niciun membru al tribului nu pare să observe drona care îi filmează.

Fundația Funai - o organizație guvernamentală - se ocupă cu protejarea intereselor și drepturilor triburilor indigene din Amazonul brazilian. Multe dintre aceste comunității - care au avut contact limitat sau nu au avut deloc contact cu lumea modernă - au fost distruse de colonialism, boli străine lor, proiecte de minerit sau defrișări.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Valea râului Javary este casă pentru 8 triburi care au fost contactate, și alte 11, izolate, care nu au avut deloc contact cu exteriorul.

Potrivit Survival International, în lume există peste 100 de triburi care trăiesc în izolare. Deși multe guverne au forțat contactul cu unele triburi și au încercat integrarea unor comunități în lumea modernă, experții sunt împotriva acestui lucru. Recomandarea antropologilor este de a-i lăsa pe oameni să-și decidă propria soartă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri