Sari la conținut

Violențele din taberele de refugiați pun în dificultate poliția germană

 

 În fiecare zi, circa 10.000 de imigranți arabi, africani și asiatici ajung în Germania. FOTO: Gulliver/Getty Images

Potrivit agenției DPA, citată de Agerpres, Rainer Wendt a conturat un tablou sumbru al situației din taberele de refugiați. Acesta a vorbit inclusiv despre femei violate și abuzuri comise asupra copiilor. „Aceste violențe se petrec de săptămâni și chiar de luni", a precizat el. Totodată, a propus ca imigranții să fie separați în funcție de grupurile religioase din care fac parte, iar cei violenți să fie expulzați în țările lor. 

Imigranții „se grupează pe etnii, religii sau structuri de clan și se atacă folosind cuțite și chiar arme artizanale", explică reprezentantul sindicatului polițiștilor germani. Motivația acestor conflicte este obținerea întâietății în interiorul taberei. Și condițiile dificile de acolo contribuie în mare măsură, dar există, de asemenea, infractori periculoși, adaugă Rainer Wendt. 

El menționează că violențele se petrec între musulmani, de altfel majoritatea acestor imigranți aparținând acestei confesiuni. „Sunniții se bat cu șiiții, există și mai multe feluri de salafiști. (...) Femeile sunt obligate să poarte vălul islamic. Bărbații sunt obligați să se roage. Islamiștii vor să-și impună valorile”, remarcă reprezentantul polițiștilor germani. 

Rainer Wendt a mai subliniat că imigranții creștini au nevoie de măsuri speciale de protecție, în aceeași situație fiind femeile și copiii. Pe de altă parte, abuzurile și violurile sunt greu de dovedit, pentru că victimele se tem să depună mărturie. 

Potrivit cotidianului Bild, în fiecare zi circa 10.000 de imigranți arabi, africani și asiatici ajung în Germania, în pofida controalelor sporite la frontiera sudică a țării.

Presa germană a relatat în ultima vreme și despre numeroase scene de violențe în taberele de refugiați, violențe survenite adesea în timpul distribuției de alimente.   

Pe aceeași temă