Vladimir Putin și-a sărbătorit ziua de naștere în Bali

Data publicării:
putin indonezia

Pentru prima oară, Vladimir Putin şi-a petrecut ziua de naştere în insula indoneziană Bali, unde participă la summitul Cooperării Economice Asia-Pacific. Liderul de la Kremlin plănuia să se întâlnească acolo şi cu Barack Obama, pe care, însă, problemele din Congresul american l-au reţinut la Washington.

Născut la Leningrad, în 1952, Vladimir Vladimirovici Putin a activat ca agent al KGB în Germania de Est. Din 1998, el a devenit şeful serviciilor de securitate, iar în vara lui 1999 a fost numit prim-ministru de Boris Elţîn. Din 31 decembrie 1999, Putin a preluat funcţia de preşedinte al Federaţiei Ruse, pe care a deţinut-o până în 2008. Între 2008 şi 2012, Vladimir Putin a îndeplinit un mandat de premier al Rusiei, la capătul căruia a fost reales în funcţia supremă din stat. Al treilea mandat i-a adus lui Putin critici severe pe plan intern.

Anul acesta, preşedintele Rusiei și-a anunţat despărţirea de soţia sa, Liudmila. Unul dintre inamicii săi politici a lansat chiar şi informaţia că Vladimir Putin şi-ar fi refăcut viaţa cu o fostă balerină.

Şi adversarii liderului de la Kremlin au marcat ziua de 7 octombrie. Jurnaliştii de la Novaia Gazeta au dezvelit o placă memorială dedicată Annei Politkovskaia, o jurnalistă care a criticat frecvent politica lui Vladimir Putin. Anna Politkovskaia a fost împuşcată mortal la 7 octombrie 2006, la doi paşi de propria casă. Poliţia nu l-a descoperit încă pe cel care a comandat asasinatul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri