Marea Britanie trimite Ucrainei 200 de rachete de apărare aeriană: „Este momentul ca lumea liberă să se unească”

Data publicării:
Grant Shapps face declarații privind ajutorul trimis de Anglia Ucrainei
Grant Shapps (foto), ministrul Apărării din Regatul Unit, spune că Putin testează apărarea Ucrainei și hotărârea Occidentului. Sursa foto: Profimedia Images

Marea Britanie va trimite aproximativ 200 de rachete de apărare aeriană în Ucraina, pentru a ajuta la protejarea civililor și a infrastructurii de dronele și bombardamentele rusești, a anunțat vineri Ministerul Apărării britanic, informează Reuters.

Anunțul vine după ce Rusia a declanșat unul dintre cele mai mari atacuri cu rachete asupra Ucrainei de la începutul războiului încoace, potrivit Kievului, ucigând 18 civili și rănind alte zeci de persoane.

„Putin testează apărarea Ucrainei și hotărârea Occidentului, în speranța că va putea smulge victoria din fălcile înfrângerii. Dar se înșeală”, a declarat secretarul britanic al Apărării, Grant Shapps.

„Acum este momentul ca lumea liberă să se unească și să ne dubleze eforturile pentru a obține Ucrainei ceea ce are nevoie pentru a câștiga”, a mai declarat Shapps.

Rachetele de apărare aeriană, fabricate în Marea Britanie de antreprenorul MBDA, sunt proiectate pentru a fi lansate de avioane, inclusiv avioane de luptă Typhoon și F-35, a declarat ministerul apărării.

Marea Britanie a angajat un total de 4,6 miliarde de lire sterline în sprijin militar pentru Ucraina, pe parcursul a doi ani.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri