Marina Regală britanică analizează posibilitatea de a se dota cu costume cu propulsie în stil „Iron Man”. Cum au decurs testele. VIDEO

Data actualizării: Data publicării:
teste marina militara
Marina Regală britanică s-ar putea dota cu costume cu propulsie în stil „Iron Man” FOTO: captură video YouTube/ Gravity Industries

Marina Regală britanică analizează posibilitatea de a utiliza în misiunile ei costume futuriste cu propulsie, în stil „Iron Man”, care le-ar permite celor care le poartă să zboare la propriu peste apă.

Gravity Industries, compania care a creat costumele, a publicat imagini din timpul testelor, care au inclus o „aterizare” la bordul unei nave.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Royal Navy a declarat pentru Business Insider că în procesul de testare nu a fost implicat niciun militar, însă aceștia i-au urmărit pe membrii echipei Gravity Industries, care le-au arătat cum funcționează echipamentul.

Într-o declarație, Gravity Industries a precizat că echipamentul poate elibera instantaneu mâinile, astfel încât cel care îl poartă poate folosi o armă și nu afectează mobilitatea.

Compania a mai precizat: „Acest echipament revoluționează capacitățile tactice în cazul mai multor forțe speciale și are o aplicație mult mai largă, nu doar în marină”.

Royal Navy a declarat pentru Business Insider că tehnologia este „fără îndoială impresionantă”, dar nu există o decizie oficială cu privire la achiziționarea ei.

Un expert a declarat pentru aceeași sursă că echipamentele nu sunt încă pregătite pentru a fi utilizate de forțele armate. Cu toate acestea, Will Clarke, responsabil militar important, a spus că tehnologia este promițătoare, iar armata o „urmărește cu interes”.

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri