Marina SUA i-a prins pe rebelii care au sechestrat un petrolier israelian în largul coastei Yemenului

Data publicării:
echipaj din marina americană pe o navă de război
Armata americană a spus că USS Mason, cu ajutorul navelor aliate, a cerut ca nava să fie eliberată de atacatori. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

O navă de război a Marinei SUA i-a capturat pe rebelii înarmați care au sechestrat un petrolier israelian în largul coastei Yemenului. Atacatorii au încercat să scape cu o barcă, dar au fost urmăriți de nava de război americană, spun oficialii americani ai apărării, transmite Reuters.

Comandamentul Central al SUA a raportat că în timpul urmăririi au fost trase două rachete către nava de pe teritoriul controlat de rebelii Houthi din Yemen.

Houthi au promis că vor viza Israelul din cauza războiului împotriva Hamas în Fâșia Gaza. Rebelii se declară parte dintr-o „axă de rezistență” a grupurilor afiliate Iranului.

Petrolierul atacat duminică a fost identificat drept „Central Park”, de către compania navei.

„Central Park” este administrat de Zodiac Maritime Ltd, o companie internațională de administrare a navelor cu sediul central la Londra, deținută de familia Ofer din Israel.

Zodiac Maritime a spus că printre cei 22 de oameni care fac parte din echipaj se numără cetățeni ruși, vietnamezi, bulgari, indieni, georgieni și filipinezi, precum și un căpitan turc.

Se spune că rebelii ar fi amenințat că vor ataca nava, care transporta acid fosforic, dacă nu e deviată către un port yemenit.

Armata americană a spus că USS Mason, cu ajutorul navelor aliate, a cerut ca nava să fie eliberată de atacatori, se transmite într-un comunicat al americanilor.

Cinci indivizi înarmați au încercat apoi să evadeze cu o barcă rapidă, dar au fost urmăriți de USS Mason și, în cele din urmă, s-au predat, se mai arată în comunicat.

Două rachete au fost apoi trase către nava de război, dar au aterizat departe de navă, au spus SUA.

Incidentele sunt cele mai recente dintr-o serie de atacuri întreprinse de Houthis, care au tras mai multe rachete și drone către Israel imediat după ce Israelul și-a lansat operațiunea împotriva grupării Hamas.

SUA au spus la acea vreme că toate rachetele și dronele au fost interceptate de nava sa de război din Marea Roșie.

Rebelii Houthi au declarat săptămâna trecută că au confiscat o navă de marfă israeliană în Marea Roșie. Israelul a spus că nava nu era israeliană și că niciun israelian nu era în echipajul său.

Houthi au fost implicați într-un război civil prelungit cu guvernul oficial al Yemenului - susținut de Arabia Saudită - din 2014.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri