Masacrul Hamas. Cadavrul unei femei goale, cu picioarele legate cu sârmă și 20 de copii arși, găsiți într-un cartier israelian

Data actualizării: Data publicării:
morti in cartier israelian
Echipele care participă la misiuni de căutare în cartierele aflate în apropierea graniței cu Gaza încă găsesc cadavre printre clădirile dărâmate. FOTO: Profimedia Images

Echipele care participă la misiuni de căutare în cartierele aflate în apropierea graniței cu Gaza încă găsesc cadavre printre clădirile dărâmate. Imaginile sunt greu de descris, și chiar și salvatorii cu experiență fac cu greu față situației. Printre ultimele trupuri găsite sunt cel al unei femei goale, cu picioarele legate cu sârmă și ale 20 de copii legați între ei și arși, scrie BBC.

Echipele de recuperare au scos miercuri dintre dărâmăturile din Kibbutz Be'eri cadavrul unei femei. Era goală și avea picioarele legate cu sârmă. În apropiere au fost găsite cadavrele a peste 20 de copii, legate între ele și arse.

Chiar și lucrătorii cu experiență se luptă să facă față unei astfel de situații.

În Nir Oz, ambulanțe și dube negre stau înșiruite lângă gard. Câteva pisici se ascund printre jucării împrăștiate prin grădini și casele arse și prăbușite. Din când în când se aud explozii puternice.

Căutările vin după un atac al Hamas, în zonă. Supraviețuitorii spun că un om din patru este mort sau dat dispărut, inclusiv un britanic, Danny Darlington. S-a născut și a crescut în Manchester, înainte de a se muta recent în Germania și își  vizita familia în kibbutz. Un vecin a identificat cadavrul lui Danny în dimineața după atac, dar familia încă așteaptă confirmarea oficială că acesta este mort.

Danny nu trebuia să fie acolo în dimineața atacului. Fratele său vitreg, Lior Peri, îl aștepta să se întoarcă la Tel Aviv cu o zi înainte, dar Danny a decis să rămână o noapte în plus. Lior a primit un mesaj sâmbătă dimineață, din timpul atacului: în care Danny îi spunea: „La naiba, mare haos e în kibbutz”. De atunci, familia nu mai știe nimic de Danny.

Tatăl lui Lior, Haim Peri, a dispărut și el din Nir Or în timpul atacului. Haim ducea copiii bolnavi din Gaza la spitalele israeliene și îi plăcea să colecționeze opere de artă. El și soția lui, Osnat, se baricadaseră într-o cameră din casă când atacatorii Hamas au intrat. În timpul atacului, Haim i-a spus soției să se ascundă în spatele unei canapele, iar el a deschis ușa și s-a predat. Haim a fost luat ostatic.

Familiile celor morți și dispăruți sunt nemulțumite că nu primesc mai repede informații despre soarta acestora.

Între timp, în mai multe corturi militare se aduc saci cu cadavre. Medicii spun că aproximativ 1.000 de trupuri au fost aduse acolo. Căpitanul Maayan spune că toate cadavrele au urme ale torturii și abuzuri, tăieturi, împușcături. E un masacru, spune ofițerul.

A fost nevoie de nouă ore pentru ca armata să ajungă în Nir Oz. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri