Mercenarul rus care s-a filmat cu craniul unui ucrainean în mână a fost împușcat în cap, de la mică distanță

Data actualizării: Data publicării:
igor mangusev
Mercenarul rus care s-a filmat cu craniul unui ucrainean în mână a fost împușcat în cap, de la mică distanță. FOTO: Profimedia Images

Un cunoscut căpitan și mercenar al armatei ruse, Igor Mangușev, a murit la spital, la câteva zile după ce a fost împușcat în cap de la distanță mică, în Ucraina, au spus camarazii săi, scrie BBC.

Soția lui Mangușev, Tatiana, a descris uciderea acestuia ca fiind o execuție.

Igor Mangușev a comandat o unitate anti-dronă în Lugansk, dar a fost și unul dintre fondatorii unui grup de mercenari care a luptat în 2014 contra ucrainenilor.

Într-o înregistrare video postată vara trecută pe rețele sociale, el a urcat pe o scenă ținând în mână un craniu, despre care spunea că e al unui luptător ucrainean care a fost ucis în luptele de la Azovstal, în Mariupol.

Naționalist extremist, Mangușev a declarat că Rusia nu este în război cu oamenii, ci cu ideea despre Ucraina ca fiind „stat anti-rus” și că nu contează câți ucraineni au murit.

Mangushev a fost co-fondator al grupului de mercenari Yenot. Ulterior, a colaborat cu șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, în calitate de strateg politic.

Informațiile că a fost împușcat în cap de la mică distanță au generat speculații cu privire la cine ar fi putut comite atacul la un punct de control din orașul ucrainean Kadiivka.

Rapoartele rușilor au notat că el a fost împușcat în cap, de la mică distanță, cu un glonț de 9 mm. Autoritățile ruse investighează crima, până acum nu au fost transmise alte informații.

Un alt naționalist rus extrem, Pavel Gubarev, a declarat că toată lumea știa cine e în spatele acestui eveniment și a atras atenția că Prigojin nu a făcut nicio declarație.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri