Mesajul video emoționant transmis de cei 12 copii blocaţi în peştera din Thailanda

Data publicării:
copiii

Cei 12 copii şi antrenorul acestora, blocaţi de o săptămână şi jumătate într-un complex de peşteri inundate din nordul Thailandei, salută şi se prezintă într-o înregistrare video publicată miercuri de autorităţi, în timp echipele de intervenţie depun în continuare eforturi pentru a-i aduce la suprafaţă, informează Agerpres, care citează DPA.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În filmarea publicată pe pagina de Facebook a trupelor de elită thailandeze SEAL, băieţii, cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani, şi antrenorul acestora, salută şi se prezintă pe rând.

Îmbrăcaţi în pelerine de ploaie transparente şi aflaţi în compania echipelor de intervenţie, băieţii au făcut gestul tradiţional de salut thailandez prin împreunarea mâinilor după care şi-au spus numele.

Potrivit imaginilor, băieţii sunt optimişti şi par a fi într-o stare bună de sănătate, în ciuda faptului că au fost blocaţi în peşteră timp de nouă zile înainte să fie localizaţi, luni seara, de scufundătorii britanici.

În videoclip apare şi un oficial al trupelor de elită care glumeşte cu băieţii, spunându-le că vor fi îngrijiţi de asistente drăguţe mai târziu.

CITIȚI ȘI: Răsturnare de situație în cazul copiilor blocați în peștera din Thailanda. Perspectiva devine sumbră

Într-un film anterior, publicat în momentul localizării lor, băieţii stăteau pe o porţiune mai înaltă de pământ din interiorul peşterii.

Descoperirea băieţilor de către echipele de intervenţie a declanşat un val de bucurie şi uşurare nu doar în rândul familiilor, ci şi în Thailanda şi lumea întreagă.

În data de 23 iunie, după un antrenament de fotbal, cei 12 copii însoţiţi de instructorul lor au intrat să viziteze peştera Tham Luang, aflată la circa 1.000 de kilometri de Bangkok, şi nu au mai putut ieşi după ce calea de acces a fost blocată de inundaţii.

Echipele de intervenţie lucrează intens pentru a-i scoate la suprafaţă, însă operaţiunea nu poate fi finalizată încă din cauza nivelului ridicat al apei din peşteră, iar copiii nu au suficientă forţă fizică pentru a ieşi prin apă.

Operaţiunea de salvare, la care au participat circa 1.000 de persoane din peste 10 ţări, este cea mai importantă acţiune de acest gen din istoria recentă a Thailandei.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri