Metodele prin care Rusia încearcă să ocolească sancțiunile și să cumpere bunuri interzise. SUA și-au avertizat aliații

Data publicării:
Russian flag after fence
Economia Rusiei este în pragul colapsului. Foto: Getty Images

Statele Unite au împărtăşit informaţii unor bancheri europeni, oficiali guvernamentali şi lideri de afaceri pentru a restrânge tacticile Rusiei de a încerca să evite sancţiunile impuse de ţările occidentale, au anunțat autoritățile americane.

Brian Nelson, subsecretar pentru terorism şi informaţii financiare în cadrul Trezoreriei SUA, a susţinut şedinţe de informare săptămâna trecută în Elveţia, Austria, Germania şi Italia pentru a promova o supraveghere mai eficientă a implementării sancţiunilor impuse pentru invadarea Ucrainei de către Rusia, a declarat Trezoreria într-un comunicat preluat de Reuters, potrivit Agerpres.

Nelson a împărtăşit detalii despre unele dintre cele mai importante bunuri militare pe care Rusia încearcă să le achiziţioneze, inclusiv dispozitive optice, electronice şi echipamente de producţie. El a cerut aliaţilor să rămână atenţi la „steaguri roşii”, cum ar fi plăţi mari în numerar, direcţionarea plăţilor prin ţări terţe care nu sunt implicate în tranzacţii şi licitaţii multiple sau expedieri de produse identice de la furnizori diferiţi pentru acelaşi utilizator final.

Alte semnale care ar trebui să atragă atenţia includ schimbări frecvente sau de ultimă oră ale utilizatorilor finali ori ale beneficiarilor sau redirecţionarea mărfurilor către ţări terţe care au restricţii limitate sau nu au restricţii privind re-exporturile către Rusia.

Departamentul Trezoreriei a declarat că Elizabeth Rosenberg, secretar adjunct pentru finanţarea terorismului şi infracţiuni financiare, va călători, în săptămâna care începe, în Kazahstan şi Uzbekistan pentru a consolida aplicarea sancţiunilor şi eforturile de combatere a spălării banilor şi a finanţării terorismului.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri