Video Migranții au luat cu asalt punctul de frontieră Kuznița. Polonezii folosesc tunurile cu apă

Data actualizării: Data publicării:
ezgif.com-gif-maker (8)

Migranții aduși de regimul Lukașenko la granița cu Polonia au luat, marți, cu asalt punctul de trecere a froniterei de la Bruji-Kuznița. Forțele de ordine poloneze au folosit tunurile cu apă și gaze lacrimongene pentru a dispersa mulțimea. 

În imaginile publicate pe canalul de Telegram al NEXTA și în filmările publicate de ministerul Apărării din Polonia poate fi văzut un grup mare de migranți care ia cu asalt punctul de trece a frontierei dintre Belarus și Polonia. De asemenea, în alte imagini pot fi văzuți migranții care forțează și chiar rup gardul din sârmă ghimpată de la graniță. 

Sursa: Ministerul Apărării din Polonia

Sursa: Telegram/NEXTA

Polițiștii și grănicerii polonezi au fost loviți cu pietre și sticle. Unii migranți au aruncat chiar și cu grenade acustice, pe care, cel mai probabil, le au de la forțele de securitate din Belarus.

Sursa: Telegram/NEXTA

Sursa: Telegram/NEXTA

migrant grenada de mana
Migrant aflat la granița cu Belarus, care are în mână o grenadă acustică. Foto: Telegram/NEXTA

Citește și Angela Merkel și Aleksandr Lukaşenko au vorbit la telefon despre criza migranților de la granița Belarus - Polonia

Ministerul Apărării din Polonia susține că asaltul este coordonat de forțele speciale din Belarus. Ministerul a publicat și imagini în care se văd soldați printre migranți.

Polonia a anunțat că va începe, din decembrie, construirea unui gard permanent de-a lungul graniței cu Belarusul, într-o încercare de a opri fluxurile de migranți. Lucrările ar urma să se finalizeze în primul semestru al anului 2022, a anunțat, luni, ministrul polonez de interne. 

Polonia a instalat deja un gard temporar de-a lungul frontierei pentru a-i opri pe migranţii care intră ilegal în ţară. Gardul este făcut din sârmă ghimpată şi are o înălţime de aproximativ 2,5 metri. Acesta va fi înlocuit cu un gard permanent de 5,5 metri înălţime şi dotat cu senzori de mişcare şi camere de luat vederi. Bugetul alocat acestui proiect se ridică la 366 de milioane de euro.

Editor : Alexandru Rotaru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri