Mii de protestatari i-au cerut demisia lui Netanyahu, pentru că nu aduce acasă ostaticii din Gaza

Data publicării:
People take part in the "100 Days of Hell" rally in front of the Tel Aviv Museum of Art, on what is now known as Hostages Square
Protestatarii i-au cerut demisia lui Benjamin Netanyahu. Foto: Profimedia

Câteva mii de persoane au protestat sâmbătă la Tel Aviv, cerând demisia prim-ministrului Benjamin Netanyahu şi acuzând guvernul pe care acesta îl conduce că nu face suficient pentru a aduce acasă ostaticii încă deţinuti de Hamas în Fâşia Gaza.

Protestul a avut loc în ajunul marcării a 100 de zile de la începutul războiului din Fâşia Gaza, în care aproape 24.000 de palestinieni au fost ucişi, conform cifrelor furnizate de autorităţile sanitare Hamas.

Popularitatea premierului Netanyahu a scăzut în urma atacului Hamas din 7 octombrie, publicul israelian acuzându-l că nu a reuşit să pregătească suficient de bine forţele de securitate pentru a dejuca un astfel de atac.

O încercare a premierului Netanyahu, care conduce o coaliţie guvernamentală ce include partide ultra-religioase şi de extremă dreaptă, de a promova o reforma judiciară extrem de controversată a stârnit un val de proteste în masă anul trecut. Planurile au fost anulate de Curtea Supremă mai devreme luna aceasta.

Sâmbătă seara, oamenii au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva premierului Netanyahu şi în alte oraşe israeliene. Au fost aproximativ 1.000 de persoane care au protestat în oraşele Haifa şi Cezareea, potrivit informaţiilor apărute în presa israeliană.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri