Ministerul Apărării din Belarus a fost însărcinat să elaboreze o nouă doctrină militară, în fața „ameninţărilor externe şi interne”

Data publicării:
Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, îmbrăcat în uniformă militară
Foto: Profimedia Images

Ministerul Apărării din Belarus a fost însărcinat să dezvolte o nouă doctrină militară a țării, care să răspundă „escaladării tensiunilor politice globale”, au informat marţi seară agenţiile de presă ruse.

Deşi nu s-a implicat direct în invazia rusă în Ucraina, preşedintele beilorus Aleksandr Lukaşenko a permis Moscovei să folosească teritoriul ţării sale pentru a declanşa războiul şi a trimite trupe ruse în Ucraina.

Agenţiile ruse de presă, care au citat o rezoluţie a Consiliului de Securitate din Belarus prin care se dispune elaborarea unei noi doctrine, nu au oferit detalii despre ce ar putea implica noul ghid militar.

Documentul dispune, „în contextul escaladării tensiunilor geopolitice globale”, implementarea unor măsuri „ce vizează protejarea de ameninţări externe şi interne a independenţei, integrităţii teritoriale, suveranităţii şi ordinii constituţionale”, a transmis agenţia TASS, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Consiliul de Securitate din Belarus a însărcinat, de asemenea, Ministerul Apărării să finalizeze proiectul de lege privind formarea unei noi apărări teritoriale voluntare în termen de o lună.

În luna februarie, preşedintele Lukaşenko a ordonat formarea unei grupări de 100.000 - 150.000 de voluntari.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri