Ministerul britanic al Apărării: „Forțele ruse, reticente în a se angaja în lupte urbane de amploare”

Data actualizării: Data publicării:
trupele de invazie ale lui Putin continuă să asedieze orașe ucrainene importante, dar se feresc de lupte urbane pe scară largă.
Trupele de invazie ale lui Putin continuă să asedieze orașe ucrainene importante, dar se feresc de lupte urbane pe scară largă, susține ministerul britanic al Apărării. Foto: Profimedia Images

Ministerul britanic al Apărării a publicat sâmbătă dimineață o nouă evaluare a situației războiului declanșat de ruși în Ucraina. Potrivit acesteia, trupele de invazie ale lui Putin continuă să asedieze orașe ucrainene importante, dar se feresc de lupte urbane pe scară largă.

Ministerul britanic postează în fiecare zi pe Twitter o actualizare a informațiilor pe care le are în legătură cu frontul din Ucraina. 

Rusia continuă să asedieze o serie de orașe ucrainene importante, inclusiv Harkov, Cernihiv și Mariupol, au transmis britanicii, în evaluarea zilnică a războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina.

„Forțele rusești se dovedesc reticente în a se angaja în operațiuni de infanterie urbană pe scară largă, preferând mai degrabă să se bazeze pe utilizarea nediscriminatorie a bombardamentelor aeriene și de artilerie în încercarea de a demoraliza forțele de apărare”, se mai arată în evaluarea Ministerului britanic al Apărării.

Poitrivit acestuia, „este probabil ca Rusia să continue să folosească puterea sa de foc masivă în zonele urbane, deoarece încearcă să își limiteze pierderile deja considerabile, cu prețul unor noi victime civile”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri