Ministrul sârb de Interne i-a spus lui Serghei Lavrov că Belgradul nu s-a alăturat „isteriei antiruse” și nu impune sancțiuni Moscovei

Data publicării:
Ministrul de Interne al Serbiei, Aleksandar Vulin, și ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.
Ministrul de Interne al Serbiei, Aleksandar Vulin, și ministrul rus de externe, Serghei Lavrov. Foto. Profimedia

Ministrul de Interne al Serbiei, Aleksandar Vulin, i-a spus şefului diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, că ţara sa nu s-a alăturat sancţiunilor europene împotriva Kremlinului şi nici nu participă la ceea ce instituţia a numit „isteria antirusă”.

Vulin s-a întâlnit luni la Moscova cu Lavrov, căruia i-a spus că deplânge „profund” faptul că o vizită planificată pentru iunie a ministrului de externe rus la Belgrad a devenit imposibilă „ca urmare a deciziei altor ţări”, a spus ministerul sârb într-un comunicat, relatează agenția EFE, citată de Agerpres.

Ministerul sârb se referea la faptul că Lavrov nu a putut să meargă în Serbia, din cauza sancţiunilor impuse Rusiei după invadarea Ucrainei, care prevăd și închiderea spaţiului aerian european pentru avioanele ruse.

„Serbia, condusă de preşedintele Aleksandar Vucic, nu uită frăţia centenară (cu Rusia) şi este singura ţară din Europa care nu a impus sancţiuni Rusiei”, a declarat Vulin, potrivit notei de presă publicată pe site-ul Ministerului de Interne sârb.

Într-un alt comunicat, ministerul a informat că Vulin s-a întâlnit şi cu viceministrul rus al apărării, Aleksandr Fomin, cu care a stabilit ca cele două ţări să continue cooperarea în domeniul securităţii.

Ministrul apărării rus, generalul Serghei Şoigu, l-a decorat pe Vulin pentru contribuţia acestuia la cooperarea între cele două ţări în domeniul apărării, se mai adaugă în comunicatul Ministerului de Interne sârb.

În timpul celei mai recente dispute dintre Serbia și Kosovo, din cauza unor noi reglementări de călătorie pentru sârbii care trăiesc în Kosovo, Rusia și-a anunțat sprijinul pentru Serbia.

„Sprijinul nostru este absolut pentru Serbia”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. „Susţinem poziţia paşnică şi constructivă a Belgradului în această situaţie”, a adăugat el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri