Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova, a fost eliberat din arest la domiciliu

Data publicării:
igor dodon in camasa alba incojurat de mascati si scos din casa, arestat
Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova, a fost eliberat din arest la domiciliu. Foto: Profimedia Images

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost eliberat din arest la domiciliu și pus sub control judiciar, potrivit Ziarul de Gardă. Fostul șef de stat e acuzat de mai multe infracțiuni, inclusiv corupție și trădare.

Igor Dodon a fost eliberat din arest la domiciliu. Decizia a fost luată vineri de către magistrații Curții Supreme de Justiție.

Fostul șef de stat a fost plasat sub control judiciar, având interdicția de a părăsi țara. Decizia va intra în vigoare duminică, 20 noiembrie.

Fostul lider al Partidului Socialiştilor este suspectat de corupţie pasivă, acceptarea finanţării formaţiunii sale politice de către o organizaţie criminală, trădare de ţară şi îmbogăţire ilicită.

El a fost reținut pe 24 mai, după ce procurorii anticorupție au efectuat zece percheziții, timp de mai bine de zece ore, la mai multe locații deținute de Dodon și rudele lui.

Dodon este primul șef de stat judecat pentru o infracțiune comisă în perioada în care își exercita funcția. Din acest motiv, dosarul a fost remis spre examinare direct la CSJ, care, potrivit legii, este competentă să judece în primă instanță cauzele penale privind infracțiunile săvârșite de un șef de stat.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri