Sari la conținut

Igor Dodon s-a lăudat că a prins un pește la „planton”. Ministru: Era deja mort

Controversă în Republica Moldova cu privire la o partidă de pescuit a președintelui Igor Dodon. El a fost la finalul săptămânii trecut la pescuit cu fiul cel mare și s-a lăudat cu peștele prins pe Facebook. Numai că, potrivit unui fost ministrul al mediului, peștele ar fi fost deja mort, relatează Unimedia.

Valeriu Munteanu, fost ministru al mediului, susține că peștele prins de președintele de la Chișinău a fost scos din apă cu mult înainte de a fi fotografiat.

„Fitofagul nu muşcă niciun fel de momeală, decât din întâmplare unele momeli artificiale asemănătoare cu pufuleţii, şi aproape niciun pescar sportiv nu se poate lăuda că a prins fitofag cu undiţa. Dodon pretinde că a prins peştele la “planton” (a vrut să spună plancton). Să se filmeze cum pune el în cârlig planctonul, adică algele microscopice cu care pretinde că a prins peştele”, a afirmat el.

„Pentru că fitofagul lui Dodon are deja culoarea sângelui înseamnă că a fost scos din apă cu mult timp mai înainte de a fi fotografiat, iar în fotografie peştele este mort. Ştiută fiind pasiunea lui Dodon pentru fotografii în stil brejnevist, putem presupune că a trimis pe cineva să-l cumpere de la Piaţa Centrală sau de la magazin anume în acest scop. Sau poate a fost recoltat cu năvodul de gospodarul heleşteului unde a fost Dodon să facă un grătar”, a precizat Valeriu Munteanu.

Potrivit sursei citate, președintele Igor Dodon a mers în weekend la pescuit împreună cu unul dintre fiii săi. Șeful statului a postat pe o rețea de socializare două imagini, în care apare cu un pește în brațe de aproape un metru lungime și aproximativ 10 kilograme.