Moscova caută recruți în Transnistria: Krasnoselski cere să crească numărul tinerilor care ar putea obține cetățenia rusă

Data publicării:
People cast their votes during the Presidential Elections in Pridnestrovian Moldavian Republic - 12 Dec 2021
Vadim Krasnoselski (foto) cere „mai mult sprijin juridic” pentru ca tinerii din Transnistria să obțină cetățenie rusă. Sursa foto: Profimedia Images

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a dat directive ministerului de externe din regiunea transnistreană, condus de Vitalii Ignatiev, ca în 2024 să crească numărul tinerilor care ar obține cetățenia Rusiei, transmite Jurnal.md.

Vadim Krasnoselski i-a solicitat lui Ignatiev „îmbunătățirea activității Reprezentanței oficiale a PMR de la Moscova” și extinderea sarcinilor acestei structuri, care în opinia sa ar trebui să ofere „mai multă consiliere și sprijin juridic”.

„Aici vreau să mă opresc asupra problemelor globale de bază care există astăzi. Și problema nr. 1 este dobândirea cetățeniei Federației Ruse de către tineri și cei născuți după prăbușirea URSS. Din păcate, nu toți cetățenii din Transnistria au o astfel de oportunitate. Nu este corect. Prin urmare, Consiliul Suprem, alte organisme guvernamentale și administrative, inclusiv Ministerul Afacerilor Externe, trebuie să-și intensifice activitatea în această direcție”, a menționat Krasnoselski, citat de novostipmr.com.

Cererea liderului separatist vine după ce la 18 decembrie, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care a facilitat procedura de obținere a cetățeniei ruse pentru cetățenii din Republica Moldova, Kazahstan și Belarus.

Premierul Dorin Recean a comentat atunci că procedura simplificată de obținere a cetățeniei Federației Ruse pentru cetățenii moldoveni reprezintă o încercare a autorităților ruse de a recruta tineri pe care i-ar arunca în mașinăria războiului din Ucraina.

„Vreau să avertizez și să rog cetățenii moldoveni să nu urmeze aceste proceduri simplificate”, a anunțat premierul.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri