Vlad Plahotniuc se declară dispus să facă alianță cu oricine în Parlament

Data actualizării: Data publicării:
plahotniuc votand - fb
Vlad Plahotiunc a plecat din Republica Moldova. Foto: Facebook

Preşedintele Partidului Democrat din Republica Moldova, controversatul oligarh Vlad Plahotniuc, a admis că formaţiunea sa politică ar putea negocia cu orice alt partid reprezentat în Parlament, în vederea formării unei majorităţi după alegerile legislative desfășurate duminică. El a declarat, în cadrul unui briefing de presă susţinut duminică seara, după închiderea secţiilor de votare, că Partidul Democrat nu are politicieni cu care nu acceptă să discute şi nici subiecte pe care nu doreşte să le abordeze.



„Partidul Democrat va continua proiectele sociale începute şi va iniţia şi altele noi. Este încă devreme să discutăm despre formula politică în care noi vom realiza aceste lucruri, dar ceea ce pot să vă asigur eu este că fiecare mandat primit de Partidul Democrat (...) va lucra pentru cetăţeni, pentru a face viaţa oamenilor noştri mai bună. Indiferent de diferenţele doctrinare dintre partidele care vor fi în Parlament, politicienii din Moldova trebuie să aibă un singur scop: să facă viaţa oamenilor noştri mai bună. Noi, cei din Partidul Democrat, nu suntem supăraţi pe nimeni, nu avem politicieni cu care nu acceptăm să discutăm, noi nu avem subiecte pe care nu vrem să le discutăm, noi nu vom pune condiţii, dar nu vom accepta nici condiţionalităţi. Noi vrem să lucrăm pentru ţară şi să facem tot ce ne-am angajat la întâlnirile noastre cu oamenii”, a afirmat Vladimir Plahotniuc, citat de Agerpres.

La ora 23:30, rezultatele preliminare ale alegerilor legislative, în urma numărării a 22% din procese verbale, arătau astfel, conform unimedia.info:

PSRM (socialiștii președintelui prorus Igor Dodon) – 30,06%; PD (partidul lui Vlad Plahotniuc) – 29,44%; ACUM (alianța forțelor prooccidentale, condusă de Maia Sandu și Andrei Năstase) – 20,28 % ȘOR - 11%; PCRM (comuniștii fostului președinte Vladimir Voronin) – 4,24% PN – 2,14 %; PL (liberalii) – 1,1 %.

Citiți și:  Primele reacții ale opoziției după alegerile din Republica Moldova

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri