Muncitorii estonieni au salvat un lup dintr-un râu înghețat, crezând că e un câine. De ce era animalul atât de blând

Data publicării:
lup

Niște muncitori estonieni care au sărit în ajutorul unui câine căzut în apele unui râu aproape înghețat au avut o surpriză când și-au dat seama că au salvat, de fapt, un lup sălbatic, scrie BBC News.

lup
Foto: BBC/Uniunea Estoniană pentru Protecția Animalelor

Oamenii lucrau la barajul Sindi, de pe râul Parnu, când au văzut animalul încercând să înoate în apa aproape înghețată. După ce și-au făcut loc printre bucățile de gheață, oamenii au scos animalul, l-au învelit cu o pătură, încercând să îl încălzească, apoi l-au urcat în mașină și l-au dus la o clinică veterinară.

Nu mică le-a fost surpriza însă când au aflat că luaseră cu ei în mașină un lup.

Uniunea Estoniană pentru Protecția Animalelor a precizat că lupul avea tensiunea foarte scăzută când a ajuns în cabinetul veterinar, ceea ce ar putea explica de ce era atât de docil și le-a permis oamenilor să se apropie de el.

„A trebuit să îl cărăm peste un dâmb. Cântărea destul de mult. Era calm, a dormit pe picioarele mele. Abia când am vrut să mă întind puțin a ridicat capul”, povestește Rando Kartsepp, unul dintre muncitori.

Veterinarii nu erau siguri dacă aveau de-a face cu un lup, așa că au chemat un vânător familiar cu animalele sălbatice, care le-a confirmat că este un lup mascul, în vârstă de aproximativ 1 an. Veterinarii au decis apoi să închidă animalul într-o cușcă, în caz că devine agresiv după ce își revine.

Lupul va fi eliberat înapoi în sălbăticie, după ce își revine din șocul termic.

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri