Noi probleme pentru Boeing cu avioanele 787 Dreamliner, din cauza unor componente fabricate incorect în ultimii trei ani

Data publicării:
boeing
Noi probleme pentru Boeing cu avioanele 787 Dreamliner. Foto: Captură video

Boeing are din nou probleme cu avioanele 787 Dreamliner. Compania a anunțat că unele componente din titan ale aeronavei au fost fabricate incorect în ultimii trei ani, potrivit Reuters.

Problema de calitate nu afectează siguranța imediată a zborurilor, dă asigurări producătorul american, care a informat deja Administraţia Federală pentru Aviaţie.

Componentele defecte includ elemente structurale ale podelei într-una din secţiunile fuzelajului, precum şi alte elemente din alte ansambluri, precum console şi distanţiere. Boeing a anunţat că piesele respective au fost livrate de compania italiană Leonardo, care le-a cumpărat de la o altă firma, tot din Italia.

Avioanele care nu au fost livrate vor fi refăcute, iar avioanele care au intrat deja în serviciu și transportă pasageri vor trece printr-un proces de verificare.

Defectul a fost descoperit în timp ce Boeing se confruntă cu alte probleme la modelul 787, care l-au determinat să reducă producția și să oprească livrările încă din luna mai.

Problemele au început în septembrie anul trecut, când Administrația Federală pentru Aviație a anunțat că investighează o serie de defecte de fabricație. Boeing a reușit să reia livrările în martie, după o pauză de cinci luni, dar le-a oprit din nou în mai, după ce Autoritatea și-a exprimat îngrijorările în legătură cu metodele de inspecție propuse. În luna iunie, autoritățile federale au anunțat că unele aeronave Dreamliner au avut probleme de calitate a producției la piese din apropierea nasului avioanelor, care trebuie rezolvate înainte cA acestea să fie livrate clienților.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri