Nume de cod: „Maidan-3”. Planul rușilor pentru a-l înlătura pe Zelenski de la putere: „Vor să o facă până la sfârșitul anului”

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0792900637
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Foto: Profimedia Images

Președintele Volodimir Zelenski a spus că Rusia vrea să-l înlăture din funcția de președinte al Ucrainei până la sfârșitul anului 2023, o mișcare pentru care rușii au și elaborat un plan de destabilizare cu numele de cod „Maidan-3”, scrie pravda.ua.

Declarațiile au fost făcute de Volodimir Zelenski într-un interviu acordat tabloidului britanic The Sun.

„Ultima informație este că există un plan pe care ei și-l doresc foarte mult, iar numele operațiunii este Maidan-3. Înseamnă să schimbi președintele (Ucrainei) – poate nu neapărat prin asasinarea mea”, a declarat Zelenski.

„Vor folosi orice instrumente pe care le au. Ideea este să lansăm o nouă operațiune care are chiar și un nume. Vor să o facă până la sfârșitul acestui an... Știi, putem trăi cu asta”, a mai spus președintele ucrainean.

Săptămâna trecută, Zelenski a declarat unui grup de jurnaliști că Kremlinul urmărește să împartă societatea ucraineană, să facă ravagii în interiorul ţării şi, în cele din urmă, să-l răstoarne de la conducere. Rapoartele de informații au indicat că Rusia a denumit acest plan „Operațiunea Maidan 3”.

Luni, președintele ucrainean s-a întâlnit cu CEO-ul Fox Corporațion, Lachlan Murdoch, ocazie cu care a vorbit și de războiul cu Rusia.

Zelenski subliniază că este vital ca lumea să știe în continuare ce se întâmplă în Ucraina, precizând că războiul „nu se va termina atât de repede pe cât ne-am dori”. „Pentru noi, pentru războinicii noștri, acesta nu este un film. Acestea sunt viețile noastre. Aceasta este o muncă grea zilnică. Și nu se va termina atât de repede pe cât ne-am dori, dar nu avem dreptul să renunțăm și nu o vom face. ”, a spus Zelenski, citat de biroul său.

Citește și Politico: Ce se întâmplă dacă Zelenski este asasinat de ruși?

Editor : A.R. | R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri