O cântăreața din Germania, condamnată în Turcia la închisoare pentru terorism

Data publicării:
tero

Un tribunal din Turcia a condamnat o cântăreaţă germană la peste şase ani de închisoare pentru acuzaţii de terorism, conform agenţiei de stat Anadolu, scrie News.ro, care citează Reuters.

Saide Inac
Saide Inac (dreapta) a fost condamnată la şase ani şi trei luni de închisoare pentru că ar fi membru într-o organizaţie teroristă.

Reţinerea şi trimiterea la închisoare a cetăţenilor germani în Turcia în urma tentativei de lovitură de stat din 2016 a fost un motiv important în tensionarea relaţiilor dintre cei doi aliaţi NATO.

Saide Inac, o cântăreaţă, a fost condamnată la şase ani şi trei luni de închisoare pentru că ar fi membru într-o organizaţie teroristă.

O imagine cu Inac alături de un membru important al Partidului Muncitorilor din Kuridstan (PKK) a circulat în presa din Turcia, după trimiterea cântăreţei la închisoare.

Inac a declarat că nu ştie cine a distribuit imaginile. Anadolu susţine că Inac a negat că ar face parte dintr-o organizaţie teroristă şi a cerut să fie achitată. Ea a fost reţinută la un punct de verificare al poliţiei din provincia Edirne după ce a ajuns în Turcia pentru a ajuta campania pro-Partidul Democrat al Poporului din Kurdistan (HDP) înaintea alegerilor prezidenţiale şi parlamentare.

Erdogan şi partidul său AK consideră că HDP este o extensie a PKK, organizaţie considerată a fi teroristă de Turcia, SUA şi UE. HDP neagă orice legătură cu PKK şi susţine că a fost vizată în mod incorect de către guvern.

Relaţiile dintre Germania şi Turcia s-au deteriorat după ce Berlinul a condamnat faptul că Ankara a arestat în jur de 50.000 de persoane după tentativa de lovitură de stat din 2016 şi a suspendat din funcţie sau a concediat alte 150.000, printre care şi profesori, judecători sau soldaţi.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri