O delegație a Congresului SUA a mers în Taiwan, la scurt timp după vizita efectuată de Nancy Pelosi

Data actualizării: Data publicării:
congresmeni americani pe aeroport la taiperi, dupa aterizare, pe intuneric
Vizita vine la scurt timp după cea a președintei Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, în contextul tensiunilor cu China. Foto: Profimedia

O delegație formată din membri ai Congresului SUA a aterizat duminică în Taiwan, pentru o vizită de două zile, în cursul căreia se vor întâlni și cu președinta Tsai Ing-wen, scrie Reuters. Vizita vine la scurt timp după cea a președintei Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, în contextul tensiunilor cu China.

Ambasada de facto a Statelor Unite la Taipei a arătat că delegația este condusă de senatorul Ed Markey, care este însoțit de alți patru membri ai Congresului în ceea ce a fost descris ca o vizită mai largă în regiunea Indo-Pacifică.

Președinția Taiwanului a anunțat că delegația se va întâlni luni dimineață cu președinta Tsai Ing-wen.

„Mai ales în această perioadă, când China provoacă tensiuni în Strâmtoarea Taiwanului și în regiune cu exerciții militare, vizita în Taiwan a delegației conduse de (Ed) Markey demonstrează încă o dată sprijinul ferm al Congresului Statelor Unite pentru Taiean”, se precizează într-o declarație a biroului prezidențial de la Taipei.

China, care susține că insula autoguvernată a Taiwanului îi aparține, a organizat exerciții militare în jurul insulei, pentru a-și exprima furia față de vizita de la începutul lunii a președintei Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri