O femeie a fost condamnată la închisoare pentru că a luat pastile pentru provocarea avortului, în Regatul Unit

Data actualizării: Data publicării:
femeie insarcinata ia o pastila
Foto: Profimedia

O femeie a fost condamnată la 28 de luni de închisoare, după ce a luat pastile pentru întreruperea sarcinii, după ce a trecut termenul limită legal stabilit în Regatul Unit, informează The Guardian.

Mamă a trei copii, femeia în vârstă de 44 de ani a primit pastilele cu ajutorul programului „medicamente prin poștă” care a fost introdus în timpul pandemiei de Covid.

Ea își va ispăși jumătate din pedeapsă în arest, iar restul pedepsei va fi executată sub probațiune.

Programul a permis ca medicamentele pentru inducerea avortului să fie furnizate după o consultație la distanță pentru sarcini de până la 10 săptămâni.

În timpul procesului, femeia a pledat vinovată pentru că a luat pastile pentru inducerea avortului după termenul legal. Ea a mai declarat și că nu știa cât de avansată era sarcina, deoarece nu a putut efectua un consult în timpul lockdown-ului.

Deputatul laburist Stella Creasy a spus: „Este o rămășiță dintr-o altă epocă faptul că legile noastre privind avortul se bazează nu pe considerente de sănătate, ci în primul rând pe sancțiuni penale.” „Acest caz arată că eșecul de a aborda acest aspect are implicații foarte reale în zilele noastre. În lumina atacurilor repetate asupra drepturilor femeilor și a lipsei de compasiune pe care o arată acest caz, nu a fost niciodată mai urgent să ne asigurăm că este un drept oficial pentru toate femeile din Marea Britanie să aibă acces la un avort sigur, legal și local, dacă dorește”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri