O femeie din Australia a furat identitatea unui pilot de elicopter mort într-un accident, pentru a scăpa de o amendă rutieră

Data publicării:
epava unui elicpter prabusit in urma unei coliziuni in aur
O femeie din Australia a furat identitatea unui pilot de elicopter mort într-un accident, pentru a scăpa de o amendă rutieră. Foto: Profimedia

O femeie din Australia a recunoscut că a încercat să scape de o amendă dată de poliția rutieră folosind identitatea unui pilot ucis într-un accident de elicopter, la începutul acestui an, relatează BBC.

Stephanie Louise Bennett a fost surprinsă folosind telefonul mobil în timp ce se afla la volan, dar a folosit detalii din necrologul pilotului Ashley Jenkinson pentru a pune pe numele său amenda.

Pilotul a fost printre cele patru persoane ucise în urma coliziunii a două elicoptere în aer, în apropiere de Brisbane, în ianuarie.

Bennett a pledat vinovată de fraudă și furt de identitate. Ea va fi condamnată în mai.

Poliția susține că tânăra de 33 de ani a primit notificarea de amendă la începutul lunii ianuarie, la scurt timp după ce a fost surprinsă folosind telefonul în timp ce conducea. În Australia, această contravenție se soldează cu o amendă de 1.078 de dolari australieni (648 euro).

Ea a contestat amenda online și l-a nominalizat pe Jenkinson - pe care nu-l cunoștea - ca șofer al mașinii ei, la momentul contravenției.

Partenera ui Jenkinson a alertat autoritățile după ce a primit notificarea de amendă, la câteva săptămâni după moartea sa.

În e-mailul trimis de Bennett către instanță, care a fost citit cu voce tare, ea și-a cerut scuze „pentru problemele pe care le-a provocat” și a spus că „regretă enorm acțiunile mele”.

Bennett susține că avea probleme financiare în acel moment și că a încercat să-și anuleze acțiunile în dimineața următoare, dar nu a reușit.

Elicopterul Jenkinson, care decola, s-a ciocnit cu un alt elicopter în aer, pe 4 ianuarie. El a murit alături de trei pasageri aflați la bord. Alți trei au fost grav răniți.

Celălalt elicopter a fost grav avariat, dar a reușit să aterizeze pe un banc de nisip.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri