O navă cargo deținută de SUA a fost lovită cu o rachetă în largul coastei de sud a Yemenului

Data publicării:
Royal Navy helps repel Houthis attack on commercial shipping lanes
Comandantul unei nave comerciale a raportat că a fost „lovită de sus de o rachetă” în apropierea orașului-port Aden. Foto: Profimedia Images

Un cargobot deținut de SUA a fost lovit de o rachetă în largul coastei de sud a Yemenului, potrivit BBC. Comandantul navei ar fi anunțat că barca a fost „lovită de sus de o rachetă” în apropierea orașului-port Aden.

Firma britanică de securitate maritimă Ambrey afirmă că nava lovită de o rachetă în largul coastei de sud a Yemenului era o navă comercială deținută de SUA.

Potrivit Ambrey, atacul „a vizat interese americane ca răspuns la loviturile militare americane asupra pozițiilor militare houthi din Yemen”.

Ambrey informează că un incendiu a izbucnit la bordul navei, sub pavilionul Insulelor Marshall și deținut de SUA, dar acesta rămâne în stare de navigabilitate și nu s-au înregistrat răniți.

Agenția de securitate Maritime Trade Operations din Regatul Unit a declarat anterior că comandantul unei nave a raportat că aceasta a fost „lovită de sus de o rachetă” în apropierea portului Aden din sudul Yemenului.

Agenția de presă Reuters a vorbit cu negociatorul șef Houthi, Mohammed Abdulsalam, care spune că poziția grupului cu privire la războiul din Gaza nu s-a schimbat în urma atacurilor SUA-Marea Britanie asupra Yemenului.

Anterior, negociatorul șef Houthi, Mohammed Abdulsalam, a anunțat că rebelii își vor continua atacurile asupra navelor care se îndreaptă spre Israel.

„Atacurile pentru prevenirea navelor israeliene sau a celor care se îndreaptă către porturile Palestinei ocupate vor continua”, spune Abdulsalam, în primul răspuns al grupului la atacurile din weekend.

El spune că solicitările grupului sunt pentru încetarea atacurilor israeliene asupra Gaza și pentru a permite ajutorului umanitar să ajungă în nordul și sudul Fâșiei.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri