O pasageră a unui vas de croazieră a fost ucisă de un rechin în timp ce făcea snorkeling în Bahamas

Data publicării:
Rechin Marele Alb înoată în ocean
Americanca a fost atacată de un rechin în apele din apropiere de Nassau, Bahamas, în timp ce făcea snorkeling cu familia. Foto: Profimedia Images

O pasageră a unui vas de croazieră a murit marți după ce a fost atacată de un rechin în timp ce făcea snorkeling cu familia ei în Bahamas, potrivit CNN.

Femeia, care avea în jur de 50 de ani, ajunsese în Bahamas la bordul vasului de croazieră Harmony of the Seas înainte să fie atacată în Green Cay, în zona de coastă de lângă capitala țării, Nassau.

În timp ce vasul era andocat în portul din Nassau, familia a mers într-o excursie organizată de o companie locală de turism care i-a dus într-o zonă populară printre amatorii de snorkeling.

Membrii familiei au văzut când rechinul a atacat-o pe femeie și i-au venit imediat în ajutor. Aceasta a suferit mai multe mușcături în „extremitățile superioare”, potrivit unui oficial din Bahamas.

Operatorii companiei și membrii familiei au reușit să o ridice pe femeie pe o barcă și să o transporte până la cel mai apropiat port, acolo unde a primit îngrijiri din partea paramedicilor care au constatat că femeia nu mai dădea semne de viață.

Autoritățile au anunțat că plaja unde a avut loc atacul a fost închisă și că incidentul este investigat. 

Harmony of the Seas
Victima ajunsese în Bahamas la bordul vasului de croazieră Harmony of the Seas. Foto: Profimedia Images

Șansele ca o persoană să moară în urma atacului unui rechin sunt de 1 la 4 milioane

Atacurile rechinilor rămân foarte rare. Șansele ca o persoană să fie atacată în mod fatal de un rechin sunt de 1 la 4 milioane, potrivit International Shark Attack File.

73 de atacuri neprovocate ale rechinilor au fost confirmate anul trecut în toată lumea, 47 dintre ele având loc în SUA, țara care a înregistrat cele mai multe mușcături de rechin neprovocate din lume.

Nu este clar de ce rechinii mușcă oamenii, dar experții spun că multe dintre atacuri sunt „cazuri de identificare eronată” și au loc în condiții de vizibilitate proastă, potrivit Muzeului de Istorie Naturală din Florida.

Multe dintre atacurile asupra oamenilor au loc în zonele în care rechinii se hrănesc cu pești. Rechinii ar putea să muște și atunci când se simt amenințați în încercarea de a se apăra.

O româncă a murit în luna iulie în Egipt după ce a fost mușcată de un rechin în apele de la sud de orașul Hurghada. O turistă din Austria a fost și ea omorâtă de un rechin în aceeași zonă unde a fost atacată femeia din România.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri