O țară din Europa este pregătită să îi ofere azil femeii care a scăpat de condamnarea la moarte în Pakistan

Data publicării:
asia bibi
Soţul Asiei Bibi a cerut sâmbătă azil pentru familia sa în SUA, Marea Britanie sau Canada.

Franţa este „pregătită" să o primească pe pakistaneza Asia Bibi, achitată de Curtea Supremă din ţara sa după o condamnare la moarte pentru blasfemie, dacă aceasta este dorinţa sa, a afirmat joi Ministerul de Externe de la Paris, citat de AFP, transmite Agerpres.

asia bibi
Soţul Asiei Bibi a cerut sâmbătă azil pentru familia sa în SUA, Marea Britanie sau Canada.

„Franţa este pregătită să o primească pe Asia Bibi", a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei franceze, Agnes von der Mühll.

„Am întreprins demersurile necesare pe lângă autorităţile pakistaneze pentru ca, dacă asta corespunde dorinţei celei interesate şi familiei sale, să poată veni în Franţa", a adăugat ea.

Franţa i-a acordat deja găzduire în ambasada sa la Islamabad avocatului femeii, Saif-ul-Mulook, „pentru a-l proteja, înainte de plecarea sa spre Olanda unde a mers de bunăvoie", a subliniat purtătoarea de cuvânt.

Asia Bibi, eliberată în cursul nopţii de miercuri spre joi după achitarea sa de către Curtea Supremă, se află în prezent într-un „loc sigur", în continuare în Pakistan, a declarat în cursul zilei un purtător de cuvânt al Ministerul de Externe de la Islamabad după ce unele media anunţaseră plecarea ei în străinătate.

Soţul Asiei Bibi a cerut sâmbătă azil pentru familia sa în SUA, Marea Britanie sau Canada, susţinând că se află într-un mare pericol dacă rămân în Pakistan.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri