Video Oficiali ucraineni: Ocupanții ruși au deschis focul împotriva protestatarilor pașnici în orașul Enerhodar

Data publicării:
fum alb într-un oraș din ucraina
Locuitorii s-au adunat în centrul orașului, sâmbătă, pentru a protesta pașnic. Soldații ruși au răspuns cu violență și i-au reținut pe unii dintre protestatari. Foto: Captură Twitter/@tvtoront

Autoritățile locale din orașul ucrainean Enerhodar, ocupat de invadatorii ruși, spun că forțele de ocupație au dispersat în mod violent un protest pro-Ucraina, sâmbătă, dar și că i-au reținut pe unii dintre participanți, relatează Reuters.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Locuitorii s-au adunat în centrul orașului, sâmbătă, pentru a protesta pașnic – au vorbit și au cântat imnul național al Ucrainei.

Soldații ruși au răspuns cu violență și i-au reținut pe unii dintre protestatari.

„Ocupanții dispersează protestatari cu explozii”, a transmis administrația locală a orașului Enerhodar, într-o postare pe rețeaua socială Telegram, distribuind inclusiv un clip video cu momentul în care invadatorii aruncă cu grenade paralizante.

Autoritățile locale acuză, de asemenea, soldații ruși că au bombardat o parte a orașului, sâmbătă, iar în urma acestui atac au fost răniți patru oameni.

Reuters precizează că nu a putut verifica în mod independent informațiile.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri