Olanda autorizează eutanasia pentru copiii sub 12 ani

Data actualizării: Data publicării:
Copil într-un pat de spital
Copil internat în spital

Guvernul olandez autorizează eutanasia pentru copiii mici, care suferă de dureri insuportabile şi incurabile, aceasta fiind o măsură pe care pediatrii olandezi o cereau de ani de zile, relatează Reuters.

Executivul a precizat că în decursul unui an, măsura se va aplica unui „grup mic”, de cinci până la zece copii cu vârsta sub 12 ani, „pentru care opţiunile de îngrijire paliativă nu sunt suficiente pentru a le alina suferinţa”. „Moartea asistată pentru acest grup este singura alternativă rezonabilă la suferința insuportabilă și fără speranță a copilului”, se arată într-un comunicat transmis de guvern.

În 2002, Olanda a fost prima țară din lume care a legalizat eutanasia în condiții stricte, iar toate cazurile trebuiau raportate comisiilor de examinare medicală. Eutanasia este deja legală în Olanda pentru persoanele de peste 12 ani care îşi pot da consimţământul şi pentru bebeluşii sub un an, cu acordul părinţilor.

Olanda nu ar fi prima țară care va permite moartea asistată de medic pentru copiii de toate vârstele. Belgia a permis acest lucru din 2014.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri