Olanda i-a refuzat intrarea în țară unui cunoscut conspiraționist britanic

Data publicării:
David Icke at the the 'We Do Not Consent' protest in London - 26 Sept 2020
Prezenţa lui David Icke pe teritoriul olandez este interzisă deoarece este de natură să provoace dezordine publică. Foto: Profimedia Images

Guvernul olandez îi refuză intrarea pe teritoriul său lui David Icke, un autor britanic de cărţi conspiraţioniste care urma să participe în week-end la o demonstraţie la Amsterdam, conform informaţiilor apărute în presa locală, transmite AFP.

Prezenţa lui David Icke pe teritoriul olandez este interzisă deoarece este de natură să provoace dezordine publică, potrivit Serviciului de Imigrare şi Naturalizare IND, a explicat joi postul public de televiziune NOS.

David Icke este un fost fotbalist şi prezentator care în trecut a devenit faimos susţinând că lumea era condusă de reptilieni, teorie susţinută recent de deputatul populist olandez Thierry Baudet.

După ce a consultat poliţia şi agenţia olandeză de combatere a terorismului NCTV, IND a sfătuit guvernul să refuze intrarea britanicului, transmite Agerpres.

„Secretarul de stat pentru justiţie şi securitate Eric van der Burg a urmat acest sfat”, potrivit NOS.

David Icke urma să vorbească duminică la o demonstraţie organizată la Amsterdam de Samen voor Nederland, o mişcare care susţine că protestează în special împotriva războiului, a guvernului premierului Mark Rutte şi a preţurilor la energie.

Luna trecută, primarul din Amsterdam, poliţia şi procuratura le-au cerut în zadar organizatorilor demonstraţiei să nu îl invite pe David Icke din cauza „declaraţiilor sale antisemite şi jignitoare din trecut”.

Municipalitatea din Amsterdam se teme de tulburări ale ordinii publice, chiar şi în absenţa fizică a lui David Icke, şi prevede în special că vor avea loc contra-manifestaţii. „Este posibil ca el să se adreseze printr-o conexiune video” manifestanţilor, a avertizat municipalitatea într-un comunicat dat publicităţii joi.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri