Organizatoarea Miss Univers în Nicaragua nu a mai fost lăsată să intre în țară după concursul câştigat de Sheynnis Palacios

Data actualizării: Data publicării:
Sheynnis Palacios
Sheynnis Palacios a fost aleasă Miss Universe 2023. FOTO: Profimedia Images

Autorităţile din Nicaragua au interzis intrarea în ţara sa a responsabilei naţionale a concursului Miss Univers, câştigat de Sheynnis Palacios care a devenit un simbol al opoziţiei faţă de guvernul lui Daniel Ortega, au informat vineri media şi membri ai opoziţiei din exil.

Karen Celebertti, organizatoarea concursului Miss Univers în Nicaragua, şi fiica ei au fost respinse joi pe aeroportul din Managua şi urcate la bordul unui zbor către Mexic, au indicat diverse surse legate de opoziţie faţă de Daniel Ortega, pe care îl numeşte "dictator", scrie Agerpres.

Guvernul Ortega le-a "interzis lui Karen Celebertti, proprietara francizei Miss Nicaragua, şi fiicei sale să intre în ţară", a informat site-ul cotidianului nicaraguan La Prensa, publicat în Costa Rica.

Vicepreşedinta Rosario Murillo, soţia lui Ortega, "împiedică întoarcerea în ţara ei a lui Karen Celebertti, organizatoarea Miss Nicaragua, care tocmai a reuşit, după ani de muncă, să facă una dintre ele Miss Univers", a declarat scriitoarea Gioconda Belli, exilată în Spania de către guvern.

Presa opoziţiei a mai raportat că locuinţa lui Karen Celebertti din Managua a fost percheziţionată vineri şi că soţul ei, Martin Argüello, a fost reţinut temporar. Guvernul nu a făcut deocamdată niciun comentariu pe această temă.

De când a devenit prima reprezentantă a Americii Centrale care a câştigat concursul de frumuseţe sâmbătă la San Salvador, tânăra de 23 de ani a devenit un simbol pentru opoziţie.

Fotografii din 2018 care o arată fluturând un steag nicaraguan în timpul protestelor antiguvernamentale, soldate cu peste 300 de morţi, s-au răspândit de la încoronarea ei care a scos locuitorii pe străzile din Managua şi din alte oraşe din ţară: fără precedent de la interzicerea adunărilor cu cinci ani în urmă.

Vicepreşedinta Murillo a apreciat miercuri publicarea acestor fotografii drept "comunicare teroristă crudă şi rău intenţionată".

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri