„Oricine poate fi împuşcat mortal”. Un nou mesaj ONU privind debandada sângeroasă de la granița dintre Israel și Fâșia Gaza

Data publicării:
000_13F54T-640x400

Înaltul Comisariat al ONU pentru drepturile omului şi-a exprimat marţi îngrijorarea că orice palestinian care manifestează în Gaza, indiferent dacă reprezintă o ameninţare iminentă sau nu, poate fi „împuşcat mortal" de forţele israeliene, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.



„Se pare că oricine poate fi împuşcat mortal", a declarat presei, la Geneva, un purtător de cuvânt al Înaltului Comisariat, Rupert Colville.

El a mai spus că Înaltul Comisariat al ONU pentru drepturile omului condamnă „violenţele sângeroase îngrozitoare" de luni comise de forţele de securitate israeliene în Gaza şi este extrem de îngrijorat în legătură cu ce s-ar mai putea întâmpla marţi, făcând în acelaşi timp apel la deschiderea unei investigaţii independente.

CITIȚI ȘI: Reuniune de urgență la ONU, după masacrul petrecut ieri. Aproape 60 de oameni, uciși de militari

Israelul are dreptul să îşi apere frontierele, în conformitate cu Dreptul internaţional, dar „forţa letală nu poate fi folosită decât în ultimă instanţă" şi nu s-a justificat în cazul palestinienilor care se apropiau de gardul de la graniţa dintre Gaza şi Israel, a mai declarat Rupert Colville. 

Aproape 60 de adulți au fost împușcați până acum de forțele de ordine, iar un bebeluș de doar câteva luni a murit din cauza gazului lacrimogen inhalat. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri