Papa Francisc, despre războiul din Ucraina: „Pare să nu aibă sfârșit”

Data publicării:
Papa Francisc
Papa Francisc a declarat vineri că nu se întrezăreşte o încheiere a războiului din Ucraina. Foto: Profimedia Images

Papa Francisc a declarat vineri că nu se întrezăreşte o încheiere a războiului din Ucraina, în momentul în care emisarul Vaticanului pentru pace a încheiat trei zile de discuţii la Moscova, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

„Realitatea tragică a acestui război care pare să nu aibă sfârşit este că cere tuturor un efort creativ comun de a imagina şi crea căi către pace”, a declarat Papa Francisc în cadrul unei întâlniri cu o delegaţie religioasă a Patriarhului Constantinopolului.

Anterior, Vaticanul a anunţat într-un comunicat că emisarul Papei Francisc, cardinalul italian Matteo Zuppi, a încheiat consultările la Moscova, unde s-a întâlnit cu unul dintre consilierii preşedintelui Vladimir Putin, Iuri Uşakov, şi cu liderul Bisericii Ortodoxe din Rusia, Patriarhul Kiril.

„Vizita a avut ca scop identificarea iniţiativelor umanitare, care ar putea deschide căi către pace”, se arată în comunicat, adăugând că se vor lua măsuri suplimentare, fără a oferi însă detalii.

Papa Francisc a cerut în repetate rânduri încheierea războiului din Ucraina

Papa Francisc a cerut în repetate rânduri încheierea războiului din Ucraina, în care au fost distruse sate şi oraşe ucrainene, au murit zeci de mii de persoane, în timp ce milioane din ucraineni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele.

La rândul său, Kremlinul şi-a exprimat aprecierea pentru poziţia „echilibrată şi imparţială” a emisarului Papei Francisc, cardinalul Matteo Zuppi, cu privire la situaţia din Ucraina, şi a afirmat că este gata să discute noi propuneri dacă acestea vor apărea, a informat vineri Interfax, citată de ANSA.

Iuri Uşakov, consilierul pentru politică externă al preşedintelui rus Vladimir Putin, a declarat pentru Interfax că s-a întâlnit din nou vineri cu preşedintele Conferinţei Episcopale Italiene pentru a face un bilanţ al vizitei sale de două zile la Moscova.

Uşakov a afirmat că a avut loc un „schimb de opinii util pentru ambele părţi” dar „că nu au fost prezentate idei specifice”.

Sfântul Scaun, a adăugat oficialul rus, şi-a arătat disponibilitatea de a depolitiza soluţionarea problemelor umanitare legate de conflictul din Ucraina.

„Susţinem această intenţie a Papei”, a concluzionat Uşakov.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri