Pașaport diplomatic. Ce trebuie să schimbe România ca să conteze în lume

Data publicării:
elmar brok

Sunt 100 de ani de la Marea Unire, dar România, membru al Uniunii Europene, membru al NATO, încă nu îşi găseşte vocea pe plan internaţional. Un motiv poate fi şi faptul că avem tendinţa să considerăm politicile europene ca fiind externe ţării noastre şi că ce se întâmplă la alţii ne influenţează într-o mică măsură. Siegfried Muresan şi Elmar Brok discută despre ce avem de schimbat, ca să contăm în lume. O ediţie specială, Pasaport Diplomatic, de Centenar, la Digi24.

Această Românie unită de Centenar este membru al Uniunii Europene, iar Europa este viitorul nostru. Trebuie să spunem oamenilor că în anul 2018, izolarea nu mai este o soluţie. Dacă credem că pentru a reuşi, pentru a ne merge bine nouă, trebuie să meargă rău vecinului nostru, aceasta este mentalitate din secolul XIX”. Declaraţia îi aparţine europarlamentarului român Siegfried Mureşan.

Doar împreună avem o şansă să supravieţuim în actualul context global. Oamenii înţeleg de multe ori mai bine ca politicienii, pe care îi preocupă doar puterea lor personală. Puterea este pentru a sluji oamenii, nu ca să-i controlezi. Cred că acest lucru nu este clar în mintea tuturor”, crede Elmar Brok, europarlamentarul german care a cerut activarea articolului 7 pentru România.

România poate fi o voce care contează în plan internaţional, dacă îşi schimbă modul în care se raportează la restul lumii. Siegfried Mureşan şi Elmar Brok vorbesc deschis despre realităţile româneşti din an Centenar, într-o ediţie specială a emisiunii „Paşaport diplomatic”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri