Patru tone de cocaină, confiscate de pe o barcă la sud de Insulele Canare. Un român și un moldovean au fost arestați

Data actualizării: Data publicării:
trafic de droguri
Autorităţile spaniole au anunţat joi că au interceptat la sud de Arhipelagul Canarelor o ambarcaţiune care transporta peste patru tone de cocaină. Foto: Profimedia

Autorităţile spaniole au anunţat joi că au interceptat la sud de Arhipelagul Canarelor o ambarcaţiune care transporta peste patru tone de cocaină provenind din America de Sud, notează AFP.

Barca, o "semi-rigidă" tipică ambarcaţiunilor rapide folosite de traficanţii de droguri, a fost localizată la aproximativ 500 de mile marine (920 de kilometri) la sud de acest arhipelag spaniol situat în largul coastelor de nord-vest ale Africii.

Cei patru ocupanţi ai săi, un spaniol, un marocan, un moldovean şi un român, au fost arestaţi, informează Agerpres.

La bord, poliţia a găsit 4.350 de kilograme de cocaină, potrivit unui comunicat dat publicităţii în comun de forţele de ordine şi autorităţile vamale.

Mai multe servicii internaţionale au luat parte la operaţiune, pe lângă forţele de ordine spaniole, printre care Agenţia britanică de combatere a criminalităţii organizate (NCA) şi Agenţia americană antidrog (DEA).

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

"Ruta atlantică a cocainei" este folosită de traficanţii "care transportă narcotice din America Latină până în mijlocul Oceanului Atlantic înainte de a le introduce pe continentul european", a explicat poliţia.

Această nouă captură confirmă, încă o dată, că Spania este unul dintre principalele puncte de intrare a drogurilor în Europa, atât din cauza legăturilor sale cu America Latină, de unde provine cocaina, cât şi a proximităţii cu nordul Africii, unde se produce canabis, de asemenea în centrul unui trafic intens.

Vineri, doi membri ai gărzii civile au fost ucişi când barca pneumatică în care se aflau a fost lovită de o vedetă rapidă folosită de o bandă de traficanţi de droguri pe care îi urmăreau în portul Barbate, din sud-vestul Spaniei. Un eveniment care a reaprins îngrijorarea în legătură cu traficul de droguri în ţară.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri