„Peninsula Coreea este într-un pericol iminent de război nuclear”. Coreea de Nord amenință SUA voalat, de la tribuna ONU

Data publicării:
Kim Song
Kim Song, emisarul Coreei de Nord la ONU. Foto: Profimedia Images

Emisarul regimului de la Phenian la ONU susține că peninsula coreeană se află „în pragul războiului nuclear” și că acest lucru este consecința acțiunilor Statelor Unite și Coreei de Sud, relatează Reuters. Amenințarea voalată a oficialului de la Phenian vine în condițiile în care regimul și-a înăsprit retorica belicoasă în ultima perioadă, pe fondul unei relații mai profunde cu Rusia lui Putin.

„Anul 2023 a fost înregistrat ca un an extrem de periculos”, a declarat Kim Song, emisarul nord-coreean la ONU, în ultima zi a reuniunii anuale a Adunării Generale.

„Peninsula Coreea se află într-o situaţie în care este un pericol iminent de izbucnire a războiului nuclear” a mai spus el.

„Având în vedere circumstanţele predominante, Coreea de Nord este obligată urgent să-şi accelereze în continuare consolidarea capacităţilor sale de autoapărare pentru a se apăra în mod inexpugnabil”, a susținut reprezentantul ridicolului regim de la Phenian la ONU.

„Republica Democratică Populară Coreea (n. red. - numele oficial al Coreei de Nord) rămâne fermă şi neschimbată în hotărârea sa de a apăra ferm suveranitatea naţională, interesele de securitate şi bunăstarea poporului împotriva ameninţărilor ostile din exterior”, a adăugat oficialul.

Coreea de Nord a testat zeci de rachete balistice în ultimele 18 luni. Statele Unite au avertizat că regimul de la Phenian este pregătit să efectueze un al şaptelea test nuclear.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri