Poliția a decretat „7 zile periculoase”. Țara în care șoselele devin o cursă a morții în apropierea Revelionului

Data publicării:
shutterstock_1049493686
Foto: Shutterstock

Aproape 200 de persoane și-au pierdut viața în ultimele zile, în vacarmul care a cuprins șoselele Thailandei în apropierea Anului Nou. Vorbim despre o perioadă de accidente în lanț care a devenit deja tradițională.

trafic oras semafor verde shutterstock_239022202
FOTO: Shutterstock

„Șapte zile periculoase”, așa a denumit poliția rutieră thailandeză această perioadă umbrită de accidente rutiere la pragul dintre ani.

Autostrăzile din Thailanda au devenit în aceste zile scena a sute de caramboluri sângeroase, scrie The Guardian.

Numai în două zile au fost raportate peste 180 de decese în accidente rutiere, majoritatea fiind cauzate de consumul excesiv de alcool.

Numărul total de accidente rutiere ne-letale, în intervalul Crăciun-Revelion, este până acum de 1.633.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, rata de mortalitate a accidentelor auto în Thailanda este de 32 la 100.000 de locuitori. Thailandezii ocupă prima poziție în acest top morbid. Pe locul în Asia de Sud-Est se află Vietnamul – cu 26 de accidente rutiere fatale la 100.000 de locuitori.

În 2017, în aceeași perioadă, 423 de persoane au murit în accidente rutiere în Thailanda.

În ultimele trei zile, 40,9% dintre accidente au fost provocate pe fondul consumului de alcool, iar 27,2%  din cauza vitezei. Trei sferturi dintre vehiculele implicate în accidente au fost motociclete. Polițiștii au arestat 45.652 de motocicliști, pentru că nu purtau casca de siguranță. În ceea ce privește șoferii de mașini, 42.649 au fost reținuți de poliție, deoarece nu aveau permis de conducere.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri