Polițiștii au găsit un bilet de sinucigaș în casa atacatorului din Maine, care a ucis 18 oameni, iar acum îl caută într-un râu

Data actualizării: Data publicării:
Polițiștii din statul american Maine fac căutări într-un râu, încercarea de a-l găsit pe Robert Card, autorul atacului armat din Lewinston,
Polițiștii din statul american Maine fac căutări într-un râu, încercarea de a-l găsit pe Robert Card, autorul atacului armat din Lewiston. Foto: Profimedia

Polițiștii din statul american Maine fac căutări într-un râu, încercarea de a-l găsit pe Robert Card, autorul atacului armat din Lewiston, soldat cu 18 morți, relatează BBC.

Scafandri, elicoptere și patrule terestre caută în râul Androscoggin, a declarat comisarul pentru siguranță din Maine, Mike Sauschuk.

El a precizat însă că operațiunile de căutare nu se limitează la acea zonă.

„Suntem la datorie 24 de ore din 24 și vom fi până când suspectul în acest caz va fi adus în fața justiției”, a spus Sauschuk.

Anchetatorii nu au dat nicio indicație până acum cu privire la o pistă solidă în cazul lui Card. Ei au dezvăluit, însă, că un bilet a fost găsit la o proprietate legată de suspect.

Anchetatorii nu au dat detalii, dar doi oficiali au declarat agenției de presă Associated Press, sub protecția anonimatului, că este vorba despre un bilet de sinucidere, în care nu era însă furnizat niciun motiv specific pentru atacul armat. Scrisoarea era adresată fiului său. Pe proprietate a fost descoperit și telefonul mobil al suspectului.

Autoritățile au găsit mașina lui Card în orașul Lisbon din vecinătate, lângă râul Androscoggin.

Sauschuk a mai spus că polițițtii au mai găsit și alte dovezi în zonă, fără a oferi detalii suplimentare.

„Nu spun că suspectul este cu siguranță în apă”, a adăugat el, deși Card, în vârstă de 40 de ani, ar fi proprietarul înregistrat al două jet-ski-uri și a unei bărci mici de agrement.

Autoritățile au spus că elicopterele vor zbura de-a lungul râului pentru a-i direcționa pe scafandri, în timp ce polițiștii caută pe malul apei.

Se întâmplă foarte rar ca autorul unui atac armat să nu fie prins, viu sau mort, la fața locului. Sute de polițiști sunt implicați acum în operațiunile de căutare.

Șapte persoane au fost ucise la centrul de bowling Just-In-Time și încă opt au fost uciși în barul Schemengee Bar and Grill din orașul Lewiston.

Potrivit colonelului de poliție statală din Maine, William Ross, mai multe persoane au fost transferate la spitalele din apropiere, iar 3 dintre acestea au murit, ceea ce a ridicat numărul total de victime la 18.

Aproximativ opt victime au fost identificate până acum, a spus el, adăugând că încă mai trebuie identificate încă 10.

„În prezent, există un mandat de arestare pentru opt capete de acuzare pentru Card. Deocamdată sunt opt capete de acuzare, deoarece 10 persoane nu au fost încă identificate. Numărul probabil va ajunge la un total de 18, după identificarea tuturor victimelor”, a spus el.

Robert Card este rezervist al armatei SUA, cu gradul de Sergent Clasa I, și a fost specialist în aprovizionarea cu petrol a armatei. El s-a înrolat în 2002 și nu a fost trimis pe câmpul de luptă luptă. Totuși a primit mai multe decorații pentru activitatea sa în armată, potrivit Portland Press Herald.

De asemenea, Card este instructor specializat în arme de foc.

Potrivit presei din SUA, el declarase recent că are probleme mintale, inclusiv că aude voci, şi ameninţase că va ataca o bază a Gărzii Naţionale. Centrul de Analiză a Informaţiilor din Maine afirmă că bărbatul a fost şi internat vara trecută într-o unitate de psihiatrie timp de două săptămâni.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri