Pompierii din Florida au oprit căutările în ruinele blocului prăbușit în Florida. Bilanțul final ajunge la 97 de morți

Data actualizării: Data publicării:
Pompieri cu măști printre ruinele unei clădiri
Pompieri din Miami căutând printre ruinele clădirii prăbușite. Foto: Profimedia iMages

Departamentul de pompieri și salvare din comitatul Miami-Dade a anunțat, vineri, că a oprit operațiunea de căutare a victimelor prăbușirii blocului din Florida de la sfârșitul lunii iunie, relatează Reuters. Bilanțul final este de 97 de morți.

Autoritățile spun, însă, că o persoană este încă dispărută sau neidentificată. Departamentul de poliție din Miami-Dade va continua să mai caute prin cea a mai rămas din ruine, au spus oficialii americani.

Operațiunea pompierilor s-a oprit la patru săptămâni și o zi de la dezastru. Clădirea de 12 etaje s-a prăbușit în jurul orei locale 1:30, în timp ce rezidenții dormeau.

„Din acest punct al procesului a devenit extrem de problematic să mai identificăm victimele și ne bazăm pe munca medicilor legiști și pe procesul tehnic de indentificare a rămășițelor umane”, a spus primărița din Miami-Dade, Daniella Levine Cava, într-un comunicat.

Nimeni nu a mai fost scos cu viață din ruinele blocului după primele ore ale prăbușirii, iar autoritățile renunțaseră la speranța de a mai găsi supraviețuitori încă din 7 iulie. Conform oficialilor, bilanțul deceselor a ajuns la 97. 96 dintre ei sunt victime ale căror rămășițe au fost scoase din ruine. Una dintre victime a murit la spital.

„Credem că mai este cel puțin o victimă care nu a fost inclusă în bilanț”, se arată în comunicatul oficialilor americani. Nu este clar, însă, dacă rămășițele acestei persoane nu au fost recuperate, sau dacă ele nu au putut fi identificate.  

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri