Predoiu anunță, după tragedia din 2 Mai, că va militariza toate instituțiile de invățământ ale MAI

Data publicării:
Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu, ministrul Justiției. Foto: gov.ro

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a anunţat, luni, că intenţionează să militarizeze toate instituţiile de învăţământ ale MAI şi să regândească Agenţia Naţională Antidrog, raportat la evoluţia consumului de droguri în România. Deciziile MAI au fost anunțate în urma anchetei corpului de control privind accidentul din stațiunea 2 Mai, provocat de un șofer drogat.

Ministrul de Interne a anunţat reorganizarea unităţilor de învăţământ ale MAI, Academia de Poliţie şi a şcolii de agenţi de poliţie a Poliţiei Române, Poliţia de Frontieră, Jandarmerie, centrele de pregătire şi aplicarea statutului cadrelor militare la nivelul tuturor acestor instituţii de învăţământ.

„În concret, intenţionez să militarizăm toate instituţiile de învăţământ ale MAI”, a spus Predoiu.

Ministrul a mai anunţat şi regândirea Agenţiei Naţionale Antidrog, raportat la evoluţia consumului de droguri în România. „Trebuie făcut acest lucru cu cei mai buni specialişti, îi vom coopta, ne vom uita să vedem ce s-a stabilit în urmă cu ani de zile în legătură cu atribuţii, structuri, mai corespunde cu ce se întâmplă în teren”, a explicat el.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri