Premierul din Peru a demisionat după ce au apărut înregistrări cu o femeie. "Dragostea mea, știi că te iubesc"

Data actualizării: Data publicării:
Alberto Otarola
Premierul din Peru Alberto Otarola a demisionat pe fondul acuzaţiilor de trafic de influenţă. FOTO: Profimedia Images

Premierul din Peru Alberto Otarola a demisionat pe fondul acuzaţiilor de trafic de influenţă pentru a ajuta o tânără căreia i s-ar fi adresat cu afecţiune în înregistrări difuzate de mass-media, transmite France 24.

Otarola a declarat reporterilor din Lima că, "în urma unei discuţii cu preşedintele republicii”, a luat decizia de a-şi prezenta demisia.

Otarola este un politician şi avocat experimentat care a acţionat ca şef de Cabinet al preşedintelui Dina Boluarte, care i-a ordonat să se întoarcă acasă dintr-o călătorie oficială în Canada după ce scandalul a izbucnit la sfârşitul săptămânii trecute.

Otarola, în vârstă de 57 de ani, este căsătorit şi are cinci copii.

La sfârşitul săptămânii, programul de televiziune Panorama a publicat ceea ce a spus că sunt înregistrări ale lui Otarola care discută cu o femeie pe nume Yazire Pinedo, în vârstă de 25 de ani, care a obţinut două contracte în acest an, în valoare totală de 14.000 de dolari, pentru a face muncă de arhivă şi administrativă pentru guvern.

Într-una dintre înregistrări, un bărbat despre care se presupune că este prim-ministrul îi spune: "Spune-mi, atunci, dragostea mea, ca să putem vorbi. Ştii că lucrurile astea sunt enervante, sunt o pacoste, dar ştii şi că te iubesc", referindu-se, se pare, la birocraţia pe care o implică licitaţia pentru un contract guvernamental, scrie News.ro.

Otarola a negat orice încălcare a legislaţiei peruane privind munca sau alte abateri.

"Înţeleg gravitatea circumstanţelor politice, dar repet că nu am făcut nimic ilegal", a declarat el luni pe X, fostul Twitter.

Biroul preşedintelui afirmase într-o declaraţie în cursul zilei de marţi că îl va asculta pe Otarola înainte de a decide ce va face.

Pinedo a declarat marţi că discuţiile scurse cu Otarola datează din 2021, înainte ca acesta să fie ministru, dar ea a recunoscut că a avut o scurtă "relaţie sentimentală" cu el.

Partidele de opoziţie, atât de dreapta, cât şi de stânga, au cerut demisia lui Otarola.

Procurorii au declarat că îl vor cerceta pentru un posibil conflict de interese şi "sponsorizare ilegală".

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri