Premierul Georgiei îl acuză pe Zelenski de imixtiune în politica internă. Acesta le mulţumise protestatarilor cu drapele ucrainene

Data publicării:
Irakli Garibaşvili, premierul Georgiei, participă la o întâlnire cu fostul premier al Germaniei, Angela Merkel, la Berlin, pe 28 mai 2014.
Irakli Garibaşvili, premierul Georgiei. Foto: Profimedia Images

Premierul georgian Irakli Garibaşvili l-a acuzat pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski de imixtiune în politica internă a Georgiei prin comentariile sale despre protestele desfăşurate la Tbilisi, o acuzaţie dezminţită în termeni categorici de Kiev, informează Agerpres.

În timpul protestelor faţă de proiectul de lege privind "agenţii străini", Zelenski le-a mulţumit demonstranţilor georgieni pentru că au purtat drapele ale Ucrainei şi le-a urat "succes democratic".

"Când o persoană care este în război (...) răspunde acţiunilor distructive a câtorva mii de persoane aici în Georgia, aceasta este o dovadă directă că această persoană este implicată, motivată să facă să se întâmple şi aici ceva, o schimbare", a spus premierul Garibaşvili într-un interviu televizat duminică seară, referindu-se la Zelenski.

Potrivit premierului georgian, preşedintele Ucrainei caută să atragă Georgia în conflictul cu Rusia.

În replică, ministerul de Externe de la Kiev l-a acuzat pe premierul Garibaşvili că repetă "propaganda rusească".

"Respingem categoric aceste acuzaţii, care nu au nimic de-a face cu realitatea. Autorităţile georgiene caută un inamic unde nu există", a transmis ministerul ucrainean.

În urma protestelor, guvernul de la Tbilisi a retras proiectul de lege privind "agenţii străini", care afecta ONG-urile şi despre care criticii susţin că este inspirat dintr-o legislaţie similară adoptată în Rusia.

Cu toate acestea, manifestaţiile au continuat şi după retragerea proiectului.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri