Președinta Ungariei, într-o nouă vizită privată în România. Unde a mers Katalin Novak cu familia

Data publicării:
novak si familia
Președinta Ungarie, în vacanță cu familia în România. Foto: Facebook/Katalin Novak

Președinta Ungariei, Katalin Novak, este în vacanță cu familia în Transilvania. După ce zilele trecute a efectuat vizite oficiale în Transcarpatia, la Kiev, la Vatican și la Roma, Novak a postat pe pagina sa de Facebook fotografii dintr-o excursie în familie în Transilvania, relatează Kronika.

„Excursie în familie în Gheorghieni. O priveliște de la Suhardul Mic”, a scris Katalin Novak pe Facebook, mesaj însoțit de o fotografie cu Lacul Roșu în spate.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Katalin Novak a sosit în Transilvania duminică, în aceeași zi în care scria pe rețelele sociale că a participat la slujbă în comuna Feliceni, județul Harghita, care a marcat începutul vacanței familiei sale.

Președinta Ungaria a mai fost și în luna mai în România, într-o vizită privată. Atunci a participat la la pelerinajul de Rusaliile Catolice, de la Şumuleu Ciuc.

La momentul respectiv, MAE a reacționat după ce Novak a postat pe Facebook un videoclip cu imnul Ținuțului Secuiesc. Materialul avea în descriere un vers al cântecului cu trimitere la Transilvania: „Nu lăsa să piară Ardealul, Doamne”. „Astfel de declarații nu corespund dezideratului promovării unei relații pragmatice, de bună vecinătate și colaborare dintre cele două țări”, transmitea MAE.

De asemenea, în luna aprilie, Katalin Novak a fost prezentă la Carei, la dezvelirea bustului poetului maghiar Kolcsey Ferenc. Novak a fost întâmpinată de protestatari, iar potrivit imaginilor filmate de presa locală aceasta s-a dus către gardul de protecție montat de jandarmi, în spatele cărora se aflau cei care o huiduiau, gestul putând fi considerat unul provocator.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri