Preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România: „A venit timpul ca întreaga lume să realizeze ce înseamnă Hamas”

Data publicării:
silviu vexler la microfin
Silviu Vexler, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România. Foto: Facebook

Preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, deputatul Silviu Vexler, a afirmat sâmbătă că statul Israel va învinge de fiecare dată în faţa terorii, ca reacție la valul de atacuri cu rachete declanșat de organizația palestiniană hamas. El consideră că „a venit timpul ca întreaga lume să se trezească şi să realizeze ce înseamnă Hamas şi terorismul palestinian”. 

„Statul Israel va învinge de fiecare dată în faţa terorii şi a celor care încearcă să-l distrugă. O coaliţie de organizaţii criminale, teroriste, încearcă din nou să şteargă din existenţă Statul Israel. Vor eşua şi vor plăti costul pentru aceste acţiuni. În acest moment, Statul Israel luptă pentru fiecare dintre noi şi nu doar pentru apărarea sa. Peste 5.000 de rachete au fost lansate din Gaza doar în aceasta dimineaţă, alături de o tentativă de invazie terestră”, a scris Silviu Vexler sâmbătă, pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

De asemenea, el a condamnat „ura abominabilă şi înfiorătoare având ca ţintă oameni nevinovaţi, în această zi de Şabat care marchează totodată şi sărbătoarea Simchat Torah”.

„A venit timpul ca întreaga lume să se trezească şi să realizeze ce înseamnă Hamas şi terorismul palestinian. A venit timpul unei condamnari reale, iar acţiunile să înlocuiască cuvintele şi unele fantezii. Nu vom ceda niciodată în faţa violenţei şi a extremismului. Nu vom fi intimidaţi, nu vom fi ameninţaţi de nimeni şi nu ne vom trăi, cu siguranţă, din nou viaţa în teamă”, a mai scris Vexler.

El a transmis şi mesajul comunităţii evreieşti: „Federaţia Comunitătilor Evreieşti din Romania este alături de Statul Israel şi de fiecare victimă a acestor acţiuni criminale, dar mai ales suntem solidari cu toţi cei care luptă în aceste clipe pentru a apăra evreii şi democraţia din întreaga lume”.

Israelul şi Fâşia Gaza au intrat din nou în război sâmbătă, după ce aripa militară a mişcării islamiste palestiniene Hamas a lansat o ofensivă surpriză, lansând mii de rachete şi infiltrând luptători pe teritoriul israelian pe uscat, pe mare şi pe calea aerului, relatează agenţiile internaţionale.

Cel puţin 40 de oameni au fost ucişi sâmbătă în Israel de la începutul ofensivei grupării Hamas. În acelaşi timp, potrivit Ministerului israelian al Sănătăţii, 779 de persoane rănite au fost internate în spitale israeliene.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri